Architectenbureau Visser & Bouwman

Zandscheer, Lunteren

De mooie historische groene structuur van de houtwallen en de grote groene velden zijn de basis van ons stedenbouwkundige ontwerp geweest . We hebben de woningen geclusterd om bestaande bomen en het groene middengebied zoveel mogelijk te kunnen handhaven en de bestaande houtwallen waar mogelijk geïntegreerd met de nieuwe bomen.

Het appartementencomplex is gesitueerd aan de rand van het gebied, markeert de entree en is tegelijkertijd kleinschalig en ingetogen. Om het gevoel van de dorpse sfeer te versterken en tegelijkertijd het gebouw herkenbaar te maken hebben we gekozen voor de chaletstijl: een stijl die gekenmerkt wordt door het gebruik van spekbanden, getimmerde goten en fraaie balkonhekken. Deze stijl wordt veelal geassocieerd met een landelijke en romantische levensstijl.

Door de massa te verdelen in meerdere volumes met verschillende hoogte- en kleuraccenten, past het gebouw zich aan aan de schaal van de omgeving en mengt het zich met het groene karakter van het plangebied. Door het gebruik van mooie details, grote raampartijen en statige kopgevels wordt het gebouw verbijzonderd en kun je niets anders doen dan er naar kijken als je er langsloopt. De grote brede balkons en terrassen zijn zodanig ontworpen dat de omgeving onderdeel wordt van het woongenot.